2010-10-15 23:01:53• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Sztrájkőrséget álltak a szakszervezetek

Sztrájkőrséget álltak tegnap délelőtt 10-11 óra között a romániai érdekvédelmi szervezetek Szatmár megyei vezetői és tagjai a PD-L és az RMDSZ szatmárnémeti székhelye előtt.

Erdőd: átirat a Kormányhoz

Átiratot intézett a Román Kormányhoz az Erdődi Polgármesteri Hivatal, mivel három komoly projekt esetében megrekedt a támogatás folyósítása - számolt be róla Duma Ovidiu polgármester, Micle Cristian városi jegyző, valamint Bartók-Gurzău János, gazdasági igazgató tegnap délelőtt, sajtótájékoztató keretében.

Integrációs Központot avattak

Tegnap délelőtt szentelték fel Nagykárolyban a Klaus Winter Integrációs Központot. A 2008-as szatmárhegyi Helga Winter Ház után, tegnap Nagykárolyban szenteltek fel egy integrációs Központot, amelyet szintén többek közt a Németországi Fogorvosok Szövetségének a támogatásával újítottak fel. A Klaus Winter Integrációs Központ a fogorvosok szövetségének, valamint a Jeruzsálemi Szent Lázárról nevezett lovagrendnek, a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek és a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatalnak az összefogásából épült fel, és már működésre készen áll.

Egyre több beíratott jármű

Augusztusban a Szatmár megyében bejegyzett járművek száma 10 százalékkal megnőtt a tavalyi év ezen időszakához képest. Ugyanakkor ez év júliusához képest is jelentősen, 13,4%-kal megnőtt - tudtuk meg a Szatmár Megyei Prefektúra fennhatósága alá tartozó Gépkocsi-nyilvántartó és Vezetői Engedélyt Kibocsátó Hivatal által szolgáltatott adatokból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: